Să-i salutăm pe pompierii români în Salonic!!!

Luni, 1 August 2022, în drumul lor spre acasă, pompierii români au făcut un mic popas și la Salonic. Primarul orașului, Dl. Konstantin Zervas, alături de consulul României la Salonic, Dl. Dan Nicolae Dima și unii membri ai Asociației Carpatia, au dorit să le mulțumească pentru eforturile depuse pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au făcut ravagii în Grecia.

Astfel că, în după amiază zilei de 1 August, cele 9 mașini de pompieri români s-au aliniat în fața Primăriei, creând un cerc al prieteniei și al solidarității. Majoritatea participanților au fost emoționați să întâlnească acești adevărați „eroi” care se luptă cu flăcările și își pun viața în pericol, pentru a ne asigura că totul va fi bine și, care consideră că își fac doar datoria. Sinceră să fiu, am fost impresionată de modestia lor, de stângăcia în fața camerelor de luat vederi și a insistării pe atributul de erou, însă în același timp, cu atâta dezinvoltură în fața copiilor mari și mici care au dorit să îi cunoască, să le arate mașinile și să pornească sirenele. Fetițele mai îndrăznețe din Asociație au oferit în dar pompierilor trandafiri roșii, iar acest lucru a mai dezmorțit atmosfera, destinzând pompierii care au reușit să treacă peste momentul critic. Acele clipe în care copiii noștri au fost alături de pompierii români, au fost deosebit de prețioase pentru toți cei prezenți, creându-se o legătură atât de puternică și de intensă între noi toți, percepută ca pe o mică oază românească, încât cuvintele par prea sărace pentru a putea descrie acest sentiment. A fost momentul acela ca în filme, în care timpul se oprește în loc și toți cei prezenți trăiesc clipe de neuitat – dorind să înghețe pentru totdeauna clipele de bucurie. Câțiva dintre pompieri ne-au mărturisit secretul că au și printre ei câțiva copii (de vârste peste 45-50 ani), aceia care s-au jucat cu copiii noștri, făcând să se zbârlească probabil pielea tuturor din împrejurimi când au dat drumul la toate sirenele.

Am înțeles încă o dată că, trebuie să te naști pentru a face anumite meserii și că toată lumea ar trebui să aleagă cu sufletul meseria pe care dorește să o urmeze. Acum, referindu-mă la meseria de pompier, pentru a putea fi practicată, trebuie să ai un suflet mare, mult spirit de echipă, să fii mereu pozitiv și pe lângă foarte mult curaj, e nevoie de stăpânire de sine, empatie și o mare doză de iubire față de tot ce te înconjoară – lume, natură, etc. O să credeți că trăiesc într-o lume imaginară și utopică; probabil că există ca peste tot în lume contre și credem că ai noștri sunt mai cu moț (suntem mai cu moț și o simțim cu toții în sufletul nostru), însă acești pompieri români chiar erau o unitate, un singur suflet, erau toți pentru unul și unul pentru toți. Am perceput acest sentiment de unitate pe care ni l-au transmis și, pentru o clipă, mi-aș fi dorit să fiți cu toții prezenți acolo, să ne molipsim de această unitate, pe care să o folosim mereu la greu, în comunitatea noastră românească.

Vă voi atașa câteva fotografii pentru exemplificare, sperând să transmită ceea ce v-am descris mai sus.


Până la noi evenimente, vă așteptăm să ne scrieți cum v-ați descoperit vocația pentru a practica meseria care vă place, sau să ne spuneți ce doriți să vă faceți când veți fi mari.

Articol scris de Cristina Charitidou

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.